Predsjedavajući Doma naroda PS BiH

Izetbegović: Prekršio bih Poslovnik da nisam sazvao sjednicu

  • 24.06.2019. 18:38

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović tvrdi da je današnju hitnu sjednicu ovog doma sazvao na inicijativu pet bošnjačkih delegata i da bi prekršio Poslovnik ovog doma da to nije uradio.

On je konstatovao da je BiH zbog neodržavanja današnje sjednice propustila rok koji joj je dat za imenovanje delegacije u Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope. 

Izetbegović je podsjetio da su sjednici prisustvovala petorica bošnjačkih delegata, ali da nije došao niti jedan delegat iz Kluba Srba i samo jedan /Zlatko Miletić, DF/ iz Kluba Hrvata. 

On je ponovio da je od zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Nikole Špirića dobio pismo o kojem je navodi da je sjednica sazvana protivno Poslovniku, kao i akt Dragana Čovića, takođe zamjenika predsjedavajućeg Doma, koji tvrdi da je sjednica jednostrano sazvana. 

"Prekršio bih Poslovnik da nisam ispunio uslove iz člana 58 Poslovnika koji me obavezuje da u roku od tri dana po pismu delegata za saziv sjednice to ne uradim", dodao je Izetbegović. 

Rok za imenovanje delegacije za Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope ističe sutra u 10.00 časova, nakon čega će BiH biti jedina članica bez svojih predstavnika u ovom tijelu. 

Na dnevnom redu prve hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH bili su imenovanje članova Delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, za šta rok ističe danas, te izbor članova stalnih komisija Doma naroda - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije. 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм