Lider SDA

Izetbegović: Ako ne bude uslovljavanja, moguće formiranje vlasti

12:42, 05.10.2019.
Izvor: Srna
Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da vjeruje da će vlast na nivou BiH biti formirana do kraja mjeseca, ako, kako je rekao, ne bude puno uslovljavanja.

Izetbegović je izrazio nadu da neće biti uslovljavanja i tvrdoglavosti s druge strane, te dodao da su pregovori u toku, ali nije htio da govori o detaljima, prenose federalni mediji.

Izetbegović je rekao da izmjene Izbornog zakona ne smiju biti uslov za formiranje vlasti i smatra da će HDZ odustati od tog uslova.

On je pred početak konstitutivne sjednice Glavnog odbora SDA u Sarajevu rekao je da se neće odustati od ranije utvrđenih zakona, principa i da u okviru toga treba tražiti rješenje.

"Vjerujem da će biti do kraja mjeseca dogovoreno jer imamo približene krajnje stavove", izjavio je Izetbegović i dodao da je međunarodna zajednica angažovana na tome da vlast što prije bude formirana.

Na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora SDA danas se bira 14 preostalih članova Glavnog odbora i rukovodstvo, te 17 preostalih članova Predsjedništva i generalnog sekretara stranke