Izdata saglasnost za povratak državljana BiH iz Stokholma

  • 05.04.2020. 16:58

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara dalo je saglasnost za povratak državljana BiH koji danas treba da stignu humanitarnim letom iz Stokholma u Sarajevo.

Saglasnost je data nakon obavljenih konsultacija u Savjetu ministara i pravne analize cijele situacije, o čemu je obaviještena Granična policija BiH.

Na zahtjev Ministarstva bezbjednosti, nadležne institucije Kantona Sarajevo dale su pisanu garanciju o spremnosti da prihvate ovu grupu državljana BiH, koji će biti smješteni u karantin u studentskom domu Bjelave.

Isti zahtjev je upućen i Federalnom štabu Civilne zaštite, kao i nadležnim institucijama Republike Srpske, koji su dostavili pisanu garanciju da će se svako iz svoje nadležnosti adekvatno pobrinuti za putnike iz humanitarnog leta iz Stokholma.

Granična policije BiH saopštila je da će obavljati provjere u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima, koji će dalje preduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara saopštilo je da se danas letom iz Sarajeva u Stokholm vratilo 137 državljana Švedske, Norveške i Danske.

Ovaj humanitarni let realizovan je nakon višednevne diplomatske aktivnosti ovog ministarstva, u koordinaciji sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara i drugim nadležnim službama, te uz saglasnost predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije.
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)