Milica Marković

Ivanić najodgovorniji za najavu dolaska Pacolija

  • 03.09.2018. 15:33

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković smatra da je za najavljeni dolazak ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija u Banjaluku najodgovorniji Mladen Ivanić, kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, koji apsolutno ništa ne preduzima da zaštiti interese Srpske.

"Da izbori nisu za mjesec dana, Narodna skupština Republike Srpske trebala bi da pozove Ivanića na odgovornost zbog takvog ponašanja, servilnog odnosa prema bošnjačkoj političkoj eliti u Sarajevu, izdavanja interesa i principa Republike Srpske u okviru BiH", rekla je Markovićeva Srni. 

Prema njenim riječima, najavu dolaska Pacolija treba fakturisati Ivaniću i ministru inostranih poslova Igoru Crnatku i njihovom skandaloznom ponašanju u kontekstu Republike Srpske i njenih interesa i uopšte u BiH. 

"Pretpostavljam da je Turska, kao zemlja koja je prva priznala Kosovo, tražila od /predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira/ Izetbegovića da Pacoli bude pozvan, a onda je Izetbegović izdao zadatak i Ivaniću i Crnatku, koji su servilno pognuli glave pred njegovim zahtjevom i pristupili izvršavanju", naglasila je Markovićeva. 

Ona je dodala da je na sceni još jedan primjer izdaje Republike Srpske od PDP-a, pa i SDS-a koji ga podržava. 

Markovićeva ističe da to građani u Republici Srpskoj moraju ozbiljno uzeti u obzir i odrediti se prema tome na opštim izborima u BiH 7. oktobra. 

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je ranije da ministar inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžet Pacoli, uz saglasnost Beograda, dolazi u Banjaluku na neformalni sastanak šefova dilomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi. 

"U okviru Procesa za saradnju učestuje i predstavnik takozvanog Kosova prema dogovoru Beograda i Prištine i uz saglasnost Beograda. Ovom skupu prisustvovaće i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić", rekao je Crnadak.