Prikupljaju obavještenja

Inspektori SIPA-e u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja BiH

  • 16.08.2019. 19:18

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH preduzimaju mjere i radnje na prikupljanju obavještenja koja se odnose i na Agenciju za razvoj visokog obrazovanja BiH, potvrđeno je za ATV u ovoj Agenciji. Tu inforamciju oštro demantuje prvi čovjek Agencije za razvoj visokog obrazovanja BIH. Nisam razgovarao sa inspektorima SIPA-e, izričit je Enever Halilović, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđenje kvaliteta BiH. Halilović je, za ATV na vrlo ružan način negirao informaciju da su  inspektori SIPA-e bili u prostorijama Agencije.

"To je laž, sa mnom nije bilo nikakvog razgovora, vaši mediji su jedna obična kanalizacija. Nisu dolazili? Ja nisam razgovarao sa inspektorima, kako se zovu to? Inspektori SIPA-e? Ja nisam razgovarao sa inspektorima SIPA-e. Doviđenja!Tututututuuuu," rekao je Halilović.

Naši inspektori bili su u Agenciji, postupali su po zaprimljenom obavještenju. Naša posjeta bila je informativnog karaktera, ali detalje ne možemo otkrivati, poručuju iz SIPA-e.

"Policijski službenici SiPA-e preduzimaju određene mjere u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i unapređivanju kvaliteta u cilju prikupljanja obavještenja. Ali u ovom trenutku vam ne možemo otkriti više detalja," rekao je Luka Miladinović, portparol SIPA-e. 

Krajem marta Enver Halilović osporio je upis Univerziteta u Banjauci i Univerziteta u Istočnom Sarajevo u Državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH, a nakon što su ove ustanove dobile rješenja o akreditaciji. Dva javna univerziteta podnijela su i krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH u aprilu ove godine. Zbog istog problema nedavno je i Upravna inspekcija Ministarstva pravde BiH završila inspekcijski nadzor u ovoj Agenciji. Naloženo je da Agencija upravnim aktom mora odlučiti o zahtjevima resornog ministarstva u Vladi Republike Srpske o upisu ova dva univerziteta u registar na nivou BiH koji vodi ova Agencija.

"Mi očekujemo da će u Agenciji morati da izvrše mjeru koja je naložena od strane Upravne inspekcije, a posebno naglašavam da zakonito postupanje po tom nalogu inspekcije jeste donošenje rješenja o upisu javnih univerziteta u državni registar," rekla je Biljana Vojvodić, direktor Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanovana RS.

Svako drugo postupanje bilo bi suprotno zakonu, poručuju iz Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanovana RS. Da bi se donijelo rješenje o odbijanju upisa u registar, bilo bi nužno da Upravni odbor Agencije na niovu BiH poništi rješenja koja je donijela RS, a to se ne može dogoditi zbog načina na koji Upravni odbor glasa, pojašnjava Vojvodić. 

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)