Podrška jedan drugome

Inficirani otac i sin u izolaciji: Pobijedićemo koronavirus

  • 06.04.2020. 16:29

Zeničanin Haris Bjeloglavić, koji je bio u kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom u Centru za srce u Tuzli, od 31. marta, kada su mu saopštili da je pozitivan na koronavirus, pod medicinskim je nadzorom kako bi što prije pobijedio infekciju.

Dani u bolnici

U razgovoru za “Dnevni avaz”, iz izolacije Kantonalne bolnice Zenica, s Odjela za infektologiju, odlučio je ispričati kako se osjeća, provodi dane u bolnici, ali i kolika su, zapravo, podrška on i otac jedan drugome.

Kada je pomislio da mu u ovim trenucima ne može doći nijedna druga loša vijest, nažalost, dešava se da saznaje kako je i njegov 61-godišnji otac zaražen.

- Iskreno, strahovao sam da je cijela moja porodica zaražena, jer sam bio u kontaktu s njima dok nisam znao da sam inficiran virusom. Iskreno, bio je to dodatni šok na onaj raniji kada je meni rečeno da sam pozitivan - govori on.

Najprije je boravio u izolatoriju stacionara Kantonalne bolnice Zenica, da bi u petak uslijedio premještaj na Odjel za infektivne bolesti, gdje se nalazi njegov otac.

- Uslovi su, zaista, odlični. Sve je uredno i čisto, a osoblje je maksimalno prijatno. Konstantno nas obilaze i vade nalaze - govori on.

Ne krije da je susret s ocem, inače stopostotnim ratnim vojnim invalidom, bio itekako emotivan, posebno jer je koronavirus još svima nepoznanica pa su sada tu jedan uz drugoga da se zajedno izbore s bolešću.

- Kada smo se vidjeli, bilo nam je drago, sreći nigdje kraja. Lakše je odmah obojici. Zajedno smo jači, a lakše je i ostatku porodice - govori Bjeloglavić.

Ističe da su imali groznicu i temperaturu, ali ona je, srećom,  iza njih. Dane u bolnici provode razgovarajući s ostatkom porodice, što im, ističe, također mnogo znači. Ne krije da trenutno imaju samo jednu želju.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок