Sastanak Dodik, DŽaferović, Pakdemirli

Ima prostora za unapređenje trgovinske razmjene

  • 17.05.2019. 15:36

U odnosima BiH i Turske ima prostora za unapređenje trgovinske razmjene i ulaganja u ekonomiju i poljoprivredu, istaknuto je u današnjem razgovoru u Sarajevu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića sa turskim ministrom poljoprivrede i šumarstva Bekirom Pakdemirlijem.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je na sastanku istaknuto da je Turska veoma značajan spoljnotrgovinski partner BiH i da treba održati kontinuitet dobrih i uspješnih bilateralnih odnosa. 

Predloženo je intenziviranje ekonomske saradnje dvije zemlje, učešćem na poslovnim forumima, ali i kontaktima privrednika. 

Dobri odnosi BiH i Turske jačaju uzajamnim posjetama na visokom nivou, navodi se u saopštenju i ističe da je u tom kontekstu pomenuta nedavna posjeta članova Predsjedništva BiH Turskoj tokom koje su potpisani Ugovor o slobodnoj trgovini i Memorandum o razumijevanju o saradnji u oblasti transportne infrastrukture. 

Izražena je zahvalnost Turskoj i predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na posvećenosti u bilateralnim odnosima sa BiH, kao i na veoma uspješnoj posjeti Predsjedništva BiH Turskoj. 

Članovi Predsjedništva BiH pozvali su Erdogana da posjeti BiH. 

U ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao njegov savjetnik Slaven Kovačević. 

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!