U Graničnu policiju

Igor Crnadak na saslušanju zbog afere izdavanja turističkih viza

  • 03.06.2020. 13:06

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i bivši ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak došao je danas u Graničnu policiju BiH kako bi dao izjavu o svojim saznanjima oko nelegalnih izdavanja viza državljanima Pakistana.

On je pozvan u ovu policijsku instituciju u svojstvu svjedoka.

Iz Granične policije BiH je rečeno za "Avaz" da je Granična policija tokom 2019. godine Tužiteljstvu BiH dostavila informaciju o nezakonitom načinu pribavljanja viza BiH o državljana Pakistana u Ambasadi BiH u Islamabadu, koji su prilikom apliciranja za vizu BiH davali pogrešne podatke ili prikrivali okolnosti važne za izdavanje vize ili su iste dobivali na nezakonit način uz pomoć trećih osoba, a da je stvarna namjera pribavljanja vize BiH bila da iskoriste teritoriju BiH za odlazak u zemlje EU.

- Nakon što je Tužilaštvo BiH u 2020. godini, dostavilo Graničnoj policiji BiH, naredbu za poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu, kao i zahtjev za dostavljanjem informacija, Granična policija BiH je u proteklom periodu poduzela naložene mjere i radnje o čemu je Tužilaštvu BiH dostavila izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama - rečeno je iz Granične.

U toku su provjere i oko izdavanja viza Iračanma. Istrage u oba predmeta vodi Tužilaštva BiH, ali i Centralni istražni odjel Granične policije.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина