Milorad Dodik

Iduće sedmice tužbe protiv članova CIK-a

  • 29.01.2021. 15:39

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas u Istočnom Sarajevu da će SNSD iduće sedmice podnijeti pojedinačno tužbe prema članovima Centralne izborne komisije /CIK/ BiH zbog kršenja zakona u vezi sa poništavanjem izbora u Doboju i Srebrenici.

"Svim članovima CIK-a koji su glasali za takvu odluku biće podnesena prijava ili više krivičnih prijava. Pravni tim SNSD-a na tome već radi, a finalizacija prijava desiće se početkom naredne sedmice", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je ocijenio da je riječ o "debeloj" zlouporebi položaja, o politički motivisanim odlukama i o nedoraslim ljudima u Komisiji.

Dodik je napomenuo da je daleko više prigovora bilo zbog izbora u Mostaru, nego u Srebrenici i Doboju.

"Ali, ostao je politički inženjering koji je išao za tim da su političke partije iz opozicije u Republici Srpskoj koja u Komisiji ima kadrove spremne bile da poništavanjem dijela izbora u Doboju ponište i izbore u Srebrenici. PDP i SDS učestvovali su u podršci zajedničkom kandidatu na izborima i sada je pitanje kada lažu - kada su zajedno u kandidaturi da bi pokazali srpsko okupljanje oko srpskog kandidata ili kada se njihovi kadrovi u CIK-u, kao produžena ruka, ponašaju na ovakav način", pitao je Dodik.

Dodik je podsjetio da u Srebenici u roku koji je bio propisan na dan izbornog procesa nije bilo nijedne žalbe, te da formalno gledano nije bilo moguće pokrenuti proces poništavanja.

"Ali, u nemogućoj BiH sve je moguće", ocijenio je Dodik, koji je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, SNSD se priprema za izbore u Doboju i Srebrenici i krajnje je vrijeme da CIK konačno odredi dan i pravila za te izbore, jer je nedopustivo da od ove dvije lokalne zajednice pravi slučaj.

"Izbori koje ćemo održati pokazaće da će prvobitni rezultati biti potvrđeni", poručio je Dodik.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија