Dragan Čović

I u vrijeme epidemije neko želi da ovlada BiH

  • 02.04.2020. 19:33

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da ni u vrijeme epidemije virusa korona nisu prestale aspiracije da neko ovlada prostorom BiH i Federacije BiH /FBiH/.

"Ustav BiH zagovara ravnopravnost konstitutivnih naroda i drugih žitelja. Na tim osnovama ćemo graditi BiH u mjeri u kojoj nam pomogne virus korona da zbijemo redove i tražimo zajednička rješenja", rekao je za Televiziju N1, Čović, koji je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Komentarišući političke trzavice i u vremenu epidemije, on je istakao da će toga biti, kao što je bilo i u vezi sa Centralnom izbornom komisijom BiH, kada je SDA pokušala da "solira" bez partnera.

"Slično sada na federalnom nivou. Neko vas ne konsultuje kao partnera, a želi da učestvuje u nečemu. Što prije se oslobodimo takvih potreba da neko bude dominantan i da nameće rješenja - lakše ćemo riješiti problem", rekao je Čović.

On smatra da je potrebno napraviti plan kako sačuvati privredu, uključujući mala, srednja i velika preduzeća u FBiH, te sačuvati finansijske tokove u vrijeme epidemje virusa korona.

Čović je rekao da slijede razgovori sa sindikalnim predstavnicima, privrednim komorama i drugim organizacijama kako bi se prevazišli problemi.

"Mislim da ćete sutra na Vladi FBiH imati paket mjera kako danas vidimo borbu sa korona virusom", najavio je Čović.

On je dodao da je sa predsjednicima SDA Bakirom Izetbegovićem i SBB-a Fahrudinom Radončićem u svakodnevnom telefonskom kontaktu u zajedničkom traženju rješenja.

"Možda neće svi biti zadovoljni rješenjima, ali ako uradimo prvi korak - sljedeće sedmice možemo to brusiti", zaključio je Čović. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?