Hofman: Može se očekivati novi talas migranata

  • 21.05.2020. 21:49

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman rekao je da se može očekivati novi talas migranata prema BiH, te da je potrebno sprovesti određene mjere da bi se adekvatno odgovorilo.

"Sada je pravo vrijeme da najmjerodavnije institucije izvršne vlasti ozbiljno razmisle o predstojećem problemu i napokon donesu mjere i radnje koje bi policijske i druge agencije za rad sa migrantima počele da sprovode", rekao je Hofman za BHRT.

On ističe da migranti koji ulaze u BiH nisu testirani na virus korona i nisu poštovali mjere samoizolacije, te da to sve može da ugrozi postojeću epidemiološku situaciju u BiH.

Komentarišući izjavu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića da neće dozvoliti otvaranje novog centra za migrante u Sarajevu, Hofman je rekao da je potrebno preduzeti sve korake da bi bili deportovani svi koji nezakonito ulaze u BiH.

"Radončić je u pravu. Mi trebamo znati da dok se ne promijeni konkretna situacija, a to je lociranje, identifikovanje, arestiranje i deportovanje svih koji su nezakonito ušli u BiH i koji BiH koriste kao bumerang prema zemljama EU, nećemo moći da se nadamo boljoj situaciji po pitanju tretmana migranata", istakao je Hofman.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)