Zvizdić zaboravio šta je rekao

Hoće li Srebrenica dobiti obećane milione od Savjeta ministara?

  • 16.07.2018. 19:09

Srebrenica i poslije tri godine čeka dva miliona obećana na investicionoj konferenciji koja je održana prije tri godine. Zapelo je oko dva miliona maraka koje je, kaže načelnik opštine, obećao predsjedavajući Savjetu ministara, Denis Zvizdić koji se tog obećanja danas ne sjeća. Poručuje da tako nešto nikada nije rekao.

"Priča se o dva miliona i evo ja svečano obećavam da će Savjet ministara izdvojiti sutra dva miliona ako mi iko nađe moju izjavu da sam ja to rekao", istakao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH. 

Novac je trebalo da bude namjenjen za lokalne infrastrukturne projekte. Načelnik opštine dodaje da je opština Srebrenica, više puta, upućivala dopise Savjetu ministara i interesovala se za sredstva, ali da odgovor nisu dobili. 

Sve se dodatno zakomplikovalo nakon što je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, izjavio da Savjetu ministara nikada nije predočeno da je neko u ime te institucije na Investiciono-razvojnoj konferenciji 2015. godine u Srebrenici obećao izdvajanje dva miliona KM za razvoj te lokalne zajednice. Načelnik tvrdi da je sa Šarovićem o svemu razgovarao. 

"Na tom sastanku sam upoznao ministra Šarovića o tim sredstvima i on je preuzeo na sebe obavezu da ispita šta je sa tim sredstvima. Neformalno saznajem od zamjenika mog da je on u kontaktu sa Zvizdićem i da ti projekti ne mogu biti podržani, jer Savjet ministara ne može da podržava lokalne projekte", istakao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Zamjenik načelnika opštine Nermin Alivuković više puta je razgovarao sa Zvizdićem i nakon jednog razgovora rečeno mu je da je potrebno da se dostave regionalni, a ne lokalni projekti, iako su sredstva obećana za pomoć Srebrenici kao lokalnoj zajednici. 

Opština je dostavila još četiri projekta koji se odnose na finansiranje rekonstrukcije i obnove objekata regionalnog značaja, pa opet nismo dobili odgovor, naglasio je Grujičić. Nakon investicione konferencije u Srebrenici svoja obećanja ispunile su Republika Srpska i Srbija. Srpska je u razvojni program uložila 40 miliona maraka, a Srbija šest miliona evra. Koliko je, ko, i hoće li - kolika god da su, sredstva Srebrenici biti odobrena iz Savjeta ministara, izgleda da ministar i predsjedavajući, već tri godine, ne znaju. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)