Aleksandra Pandurević

Hitno smanjiti akcize na gorivo

  • 04.07.2018. 15:40

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević očekuje da će poslanici u ovom domu sutra podržati zahtjev SDS-a za razmatranje po hitnom postupku prijedlog zakona za smanjenje akciza na gorivo, jer to, kako je naglasila "jednostavno žele građani".

"Tim prijedlozima van snage se stavljaju poskupljenja od 18 feninga", rekla je Pandurevićeva novinarima u Sarajevu. 

Prema njenim riječima, pokazalo se da onima koji su glasali za povećanje akciza na gorivo ne treba na ovaj način prikupljen novac. 

"Na računu stoji nepodijeljeno 220 miliona KM namijenjenih za izgradnju auto-puteva i puteva, a, s druge strane, imate rasipništvo da direktor `Puteva Republike Srpske` raspisuje tender za 21 luksuzni automobil", navela je Pandurevićeva, ocjenjujući da "novca očito ima". 

Ona očekuje opstrukcije ove inicijative od SNSD-a, DNS-a i HDZ-a. 

Objašnjavajući zašto nije došla na današnju sjednicu Komisije za finansije i budžet, Pandurevićeva je navela da je "ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda u parlament treći put uputio Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, usaglašen sa ministrom finansija Republike Srpske Zoranom Tegeltijom", koji, kako tvrdi, "predstavlja čisto prenošenje nadležnosti sa Republike Srpske na BiH". 

"Najzaštićenija lica u BiH sa najjačim imunitetom bili bi članovi agencije za osiguranje depozita koji mogu učiniti kakav god žele kriminal i niko ne bi imao pravo da ih procesuira", rekla je Pandurevićeva. 

Тагови:
  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.