Nakon duge rasprave

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma

  • 14.06.2019. 10:56

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas u Sarajevu. Sjednici nisu prisustvovali poslanici SNSD-a, DNS-a i SP-a. Poslanici SNSD-a i Srpskog kluba nisu došli, ali su održali sastanak svog Kluba.

Poslije duge rasprave poslanika, dnevni red nije mogao da se usvoji, jer je nedostajala entitetska većina.

Početku sjednice nije prisustvovao ni poslanik SDS-a Mirko Šarović, tako da ova sjednica nije imala kvorum za održavanje, ali ne i za odlučivanje. 

Na dnevnom redu bile su dvije tačke - aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona. 

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka. 

 

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм