Srpski član Predsjedništva BiH

Histerija u FBiH zbog odlaska Milorada Dodika u Zagreb

  • 16.09.2020. 13:44

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boraviće danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, a povodom iste, podigla se velika histerija u federalnim, ali i nekim medijima u Srpskoj.

Portal pressmedia.ba objavio je tekst pod naslovom: "Ma hajte molim vas: Dok Dodik obilazi region, predsjedavajući Džaferovića službeno boravi u Opštini Centar i izolaciji".

Kamenjar.com, posjetu Dodika Zagrebu vidio je kao "Trijumf hrvatsko-srpskog pomirenja".

BN je istu okarakterisao kao: "Dodik u Zagrebu ima priliku da razgovara o Trgovskoj gori", dok se srpskog člana Predsjedništva BiH portal Klix.ba "sjetio" dva puta "SDA: Štetno je što Milanović ignoriše poziv Predsjedništva BiH, a istovremeno prima Dodika" i "Dodik danas u Zagrebu traži podršku za svoj famozni dokument, kao i u Beogradu".

Takođe, i Radio Sarajevo se Milorada Dodika sjetio u dva navrata "Gjenero o Dodikovoj posjeti Zagrebu: Legitimiranje politike razbijanja jedinstvene BiH" te "Kako je Dodik podržavao raketiranje Zagreba".