Bez daljeg uslovljavanja

HDZ BiH pozvao na hitno formiranje vlasti

  • 04.08.2019. 15:04

HDZ BiH pozvao je na hitno uspostavljanje vlasti bez daljeg uslovljavanja, kao i na ubrzanje evropskog puta BiH.

HDZ-a BiH je apelovao da se uspostavi konstruktivan dijalog s ciljem hitnog formiranja vlasti, te poručio da će zajedno sa partnerima raditi na zajedništvu u BiH, koje uvažava stavove i interese konstitutivnih naroda i ostalih građana. 

"Zalažući za implementaciju izbornih rezultata opštih izbora 2018. godine, uz uvažavanje postizbornih partnera na bošnjačkoj i srpskoj strani, HDZ BiH poziva na hitno formiranje vlasti bez daljeg uslovljavanja", navodi se u saopštenju ove stranke. 

HDZ BiH ističe da su poštivanje izbornih rezultata, Ustava i načela ravnopravnosti uz neophodnost istinske zaštite prava konstitutivnog naroda interesi Hrvatskog narodnog sabora, ali i same stranke na kojima gradi političku saradnju s partnerskim strankama. 

U saopštenju dodaju da će pod okriljem neosporive i potpune ravnopravnosti, te uzajamnog uvažavanja još jednom potvrditi apsolutnu evroatlanskim integracijama. 

HDZ BiH je pozdravio sve dobronamjerne napore i izrazio nadu za saradnjom u sklopu političke korektnosti i odgovornosti svih partnera koji poštuju izbornu volju hrvatskog naroda BiH. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм