ATV u Bihaću

Građani uznemireni, stradao još jedan migrant

  • 06.07.2018. 19:19

Da migrantska kriza postaje sve ozbiljnija pokazuje najnoviji slučaj iz Bihaća. Dvadesetdvogodišnji migrant iz Pakistana izgubio je život u rijeci Uni. 

Poslije ubistva Marokanca u Velikoj Kladuši i utapanja Avganistanca u Cazinu, ovo je treća tragedija na području Unsko-sanskog kantona.

"Utvrđeno je da su lica migranti iz Pakistana preplivavali rijeku Unu da bi u jednom trenutku lice S. N. rođen 1994. godine počeo se utapati, a dok su mu lica sa kojim je preplivavao rijeku pokušala pomoći
u čemu nisu uspijeli", rekla je Snežana Galić, portparol MUP USK-a.

Slučaj se dogodio ispod napuštenog penzionerskog doma u Bihaću u kome se okuplja veliki broj ilegalnih migranata. U razgovoru sa migrantima koje smo zatekli, saznali smo  da je do smrti nesrećnog mladića najvjerovatnije došlo usljed temperaturnog šoka. 

Gradske institucije su nemoćne pred problemima koji si ih snašli. Kažu da su odavno upozoravali bh. vlasti na sve veći problem sa migranatima u ovom kantonu. Njihovo premještanje iz neadekvatnih prostora u gradu Bihaću, državne vlasti su, podsjećaju, davno obećale. Međutim, kažu, na obećanjima je sve i ostalo .Dragan Mektić juče je bio u Unsko sanskom kantonu, ali, kažu u Bihaću, od toga nikakve koristi.

Građani  kažu da većih problema sa migrantima nisu imali. Nije im ipak milo što su tu, a ni to što po Uni love patke.To je zakonom zabranjeno. 

Oko tri hiljade migranata na području grada Bihaća smješteno je na dvije lokacije. Prva je zgrada bivšeg đačkog doma gdje većina njih i boravi uz brigu Crvenog krsta i kantonalne policije, dok su migranti u devastiranu zgradu doma penzionera smješteni  bez ičije dozvole.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.