GP Rača: Građani Republike Srpske i FBiH pohrlili na vakcinaciju u Srbiju

  • 04.06.2021. 19:07

Na Graničnom prelazu Rača danas kolone.

Gužva je primjetna jer se od 3. juna građani BiH mogu vakcinisati bilo kad i bilo gdje u Srbiji. Vakcinacija je potpuno besplatna a sertifikat o istoj dobijaju kao i državljani Srbije.

Brojni državljani Republike Srpske i BiH poranili su preko granice po svoju dozu vakcine. Zadovoljni što im je pružena šansa da se vakcinišu, a još zadovoljniji oni koji su bili brži pa se kući već vraćaju vakcinisani.

"Evo mi smo iz Tuzle išli u Sremsku Mitrovicu da se vakcinišemo. Presretni, prezadovoljni, eto. Koliko vas je iz porodice išlo? Nas troje. Imali smo šansu da biramo između 3 i Fajzer smo izabrali", govori za ATV-e jedan od zadovoljnih građana.

Na graničnom prelazu Rača kažu da, iako je povećan broj putničkih vozila, saobraćaj se odvija nesmetano. Nema dužih zadržavanja i čekanja na prelazak državne granice.

"Saobraćaj se odvija nesmetano i u oba pravca. Jutros saobraćaj putničkih vozila bio je pojačan na izlazu iz BiH, a trenutno je pojačan na ulazu u BiH. Najvjerovatnije da se radi o odlasku državljana BiH na vakcinu u Republiku Srbiju", rekao je Rade Spasojević - vođa tima na GP Rača.

Ukoliko su na stanju, državljani Republike Srpske i BiH mogu i birati vakcine. Za vakcinaciju je potrebno samo da sa sobom ponesete lični identifikacijski dokument i dobru volju.