VSTS

Gordana Tadić novi glavni tužilac Tužilaštva BiH

  • 23.01.2019. 19:11

Gordana Tadić novi je glavni BH tužilac. Od 11 kandidata, ona je dobila najviše povjerenja od članova Visokog sudskog i tužilačkog savjeta. Ovaj put, izbor za tu funkciju je bio nešto rigorozniji nego do sad, svi kandidati su prošli intervju, a podvijeće je rangiralo tri najbolja.

Savjetu su danas prezentovali programe rada, a najubjedljviji je čini se bio Tadićeve. Predsjednik savjeta Milan Tegeltija nije bio raspoložen za izjave, ali se nakon sjednice oglasila potpredsjednica VSTS-a Ružica Jukić. Za Gordanu Tadić ima samo riječi hvale, ali istovremeno poručuje da će Tadićeva imati pune ruke posla.

"Ja smatram da će ona znati da smiri situaciju, i da ovo tužilaštvo krene pravim putem, da se procesuiraju stvarno slučajevi za koje postoje dokazi, a da tamo gdje ne postoje dokazi, glavni tužilac izađe transparentno, tamo gdje je javnost zainteresovana, ako se obustavi istraga da se kaže zašto, da nema dokaza", istakla je Ružica Jukić, potpredsjendik VSTS-a. 

Gordana Tadić je na poziciji v.d. glavnog tužioca bila od 2016. Dotadašnji glavni tužilac Goran Salihović suspendovan je zbog disciplinskih prekrašaja u vršenju dužnosti. Nedugo nakon toga  smijenjen je, odlukom Prvostepene disciplinske komisije za tužioce VSTS. Iz te institucije poručuju da vjeruju da će Tadićeva uspjeti da riješi neke od gorućih problema u BH tužilaštvu. 

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина