Mijo Krešić

Gluposti da sam učestvovao u akciji obavještajne službe Hrvatske

15:42, 17.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić izjavio je da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hratske o naoružavanju selefija u BiH.

"Riječ je o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema, ali bojim se da su u ovome institucionalno učestvovale neke službene agencije", rekao je Krešić za današnji zagrebački "Večernji list"", izdanje za BiH.

On očekuje da će sve to biti provjereno ističući da Zakon o zaštiti podataka BiH jasno definiše šta je predviđeno ako određene informacije izađu iz sistema.

"Dovođenje u bilo kakvu konstruisanu priču doživio sam kao direktan udar na svoj integritet i poziciju koju obavljam", rekao je Krešić.

Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a u vezi sa tim narednog dana je u Tužilaštvu BiH saslušan i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić.