Stručnjak za bezbjednost

Galijašević: "SzP Srbi"smišljaju probleme Srpskoj

  • 13.06.2018. 14:25

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević upozorio je da se BiH udaljava od evrointegracija i srlja prema provaliji azijatskih, teokratskih režima, dok navodni "Savez za promjene /SzP/ Srbi" u zajedničkim institucijama smišljaju probleme Republici Srpskoj, služeći lideru SDA Bakiru Izetbegoviću i američkom ambasadoru Morin Kormak.

Galijašević je u autorskom tekstu na "Analitičkom forumu" naveo da se, u skladu sa na Zapadu osmišljenim planom izazivanja haosa i razbijanja Srpske, preduzimaju razne akcije subverzivnog karaktera, koje su počele od osporavanja 9. januara - Dana Republike. 

Istovremeno, tvrdi Galijašević, neke izdajničke grupe "pune sućuti" traže pravdu na ulici za stradalog mladića i, uz podršku spolja, histerično napadaju i vrijeđaju najvažnije institucije Srpske, najčasnije i najbolje profesionalce u policiji. 

On se pita da li pravdu zaslužuju i nevini policajac iz Zvornika Dragan Đurić, koga je u terorističkom aktu ubio Nerdin Ibrić, pošteni pripadnici Oružanih snaga BiH ubijeni u Rajlovcu i drugi. 

"Najmanje što se može učiniti jeste da u Narodnoj skupštini Srpske, prilikom razmatranja izvještaja Anketnog odbora o Davidu Dragičeviću, bude na to ukazano i da se od sarajevskih vlasti i pravosuđa traži završetak istrage o ovim terorističkim akcijama i nevino ubijenom policajcu i vojnicima", poručio je Galijašević. 

On se u vezi s tim pita zašto "mektići', 'bosići', 'govedarice' i slični bar jednom zbog toga ne prozovu bezbjednosne agencije u Sarajevu ili sarajevske tužioce". 

"Zašto je život i sudbina jednog mladića važnija od tri mlada života, brutalno ubijena u tišini i mraku islamističke prakse koja se u BiH razvila? Oni koji ćute o tome i prikrivaju ove terorističke zločine, čuvajući mrežu i organizacije koje su planirale i provele ova ubistva preko svojih fanatika, saučesnici su i pomagači Al kaide i `Islamske države` i zaslužuju kaznu", ocijenio je Galijašević. 

On kaže da je režirana i obavještajnom operacijom organizovana migrantska kriza pokazala potpuno odsustvo primjene više zakona, te da kršenje vlastitih akata sa nivoa zajedničkih institucija predstavlja sistem i praksu, a ne slučajnu pojavu. 

"Manipulacija informacijama i širenje lažnih vijesti je uloga koju je na sebe preuzeo lažni bezbjednjak Dragan Mektić, tako da je javnost mogla svaki dan da sluša komične konferencije za štampu ovog političkog diletanta koje su ipak uspjele u osnovnoj namjeri da prikriju stepen ugroženosti ustavnog poretka te kršenje zakona koje se drsko i bezobzirno čini sa nivoa zajedničkih institucija", rekao je Galijašević. 

On je prenio da je šef grupe za azil, migraciju i ljudska prava u Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije Peter Vebinger provovremeno upozorio da se formira "džamijska ruta", duž koje džamije nude podršku migrantima. 

Galijašević je istakao da je migrantski udar na BiH definitivno usmjeren kada su 14. maja na konsultativnom sastanku koordinacionog tjela za migrantsku krizu utvrđene, proglašene i naknadnom odlukom Savjeta ministara u primjenu uvedene neke nove vanredne mjere koje su na kraju podržali svi ministri i direktori agencija i službi u okviru zajedničkih institucija. 

"Te protivzakonite i antiustavne mjere sigurno nisu bile iz glave raznih 'mektića' i 'zvizdića' - stvarni kreator haosa na Balkanu je ipak u američkoj Ambasadi i zove se Morin Kormak", upozorio je Galijašević. 

On kaže da su akteri ovakvih i sličnih "akcionih planova" i posebnih mjera "vanrednu situaciju" stvorili za kreiranje haosa u kome bi uz pomoć zapadnih naredbodavaca učinili to što treba da se desi, a da histerični Dragan Mektić, za "državni udar" optuži istraumirane i nevine Hrvate. 

Galijašević navodi da je Služba za poslove sa strancima, po političkim nalozima Izetbegovića i Mektića u azilantskim centrima pokušala da od ilegalnih migranata napravi azilante, tako što je svima podijelila formulare i obrasce Zahtjeva za azil. 

"Deset odsto lica je taj formular potpisalo da bi i ostalo u BiH, a svi ostali će potpisati samo ako se uvjere da su došli u tamni vilajet iz koga nema izlaza i da su granice Evrope čvrsto zatvorene za migrante kao i za državljane BiH", istakao je Galijašević. 

On je naglasio da ovakvo kršenje zakona nije motivisano humanitarnim razlozima već opasnim namjerama i mjerama koje ozbiljno ugrožavaju bezbjednost i ustavni poredak BiH, jačajući mrežu terorističkih organizacija Al kaide i "Islamske države". 

Galijašević je u vezi sa migrantskom krizom rekao da su krajnja meta napada EU i neke zapadne zemlje, bivši partneri SAD, koji su svojim odnosom prema međunarodnoj trgovini, Kini, Rusiji i Iranu ozbiljno ugrozili geopolitičke interese Amerikanaca u Evropi. 

"U BiH krajnji ciljevi su jasni i neskriveni - destabilizacija Srpske i dovođenje na vlast u njoj probosanskih, prozapadnih, anacionalnih i `pro NATO` snaga na čelu sa takozvanim SzP sa svim negativnim posljedicama po ukupnu poziciju same Republike", upozorio je Galijašević. 

On je zaključio da je BiH u tom smjeru još jednom prihvatila ulogu "trojanskog konja" u rušenju mira i stabilnosti same sebe i cijele Evrope, i to svojim najjačim oružjem - međunarodnim terorizom i mrežom koju gradi i njeguje već tri decenije.