Stručnjak za bezbjednost

Galijašević: Pravosuđe BiH je terorističke akte stavljalo pod tepih

  • 01.12.2018. 13:48

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević smatra da slučaj prijetnje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima može biti okarakterisan kao teroristički akt, ali da je problem što se pravosuđe BiH do sada nije ozbiljno bavilo pitanjima terorizma.

"Pravosuđe BiH je klasične terorističke akte stavljalo pod tepih. Mislim na ubistva vojnika, policajaca, ali i na povratnike sa sirijskog ratišta", rekao je Galijašević Srni. 

On kaže da zato nema povjerenja u pravosuđe BiH. 

"Pravosuđe ne može javnost umiriti određenim kvalifikacijama. Nema sumnje da je Dodiku ugrožen život u Sarajevu zbog stvorene atmosfere i načina na koji ga mediji tretiraju. Sve ovo je rezultovalo prijetnjom iz NJemačke", dodao je Galijašević. 

"Nezavisne novine" pišu da će Tužilaštvo BiH slučaj prijetnje Dodiku i njegovim saradnicima, najvjerovatnije, okarakterisati kao teroristički akt. 

Prijeteći poziv kabinetu Dodika upućen je 26. novembra sa njemačkog broja. Muškarac koji se predstavio kao Ibro vrijeđao je Dodika i njegove saradnike, prijetio im smrću i govorio "da će ih sve zapaliti" zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu.