Direktor Granične policije

Galić: Potrebna nam je podrška drugih organa u borbi protiv ilegalnih migracija

15:10, 11.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je danas da će pripadnici ove agencije nastaviti da daju maksimum u borbi protiv ilegalnih migracija, ali da je, s obzirom na sve složenije stanje na granici, potrebna podrška drugih nadležnih organa u BiH, kao i međunarodnih organizacija.

On je na sastanku sa zamjenikom ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijom Krešićem naglasio da je potrebno hitno rješavanje problema nedostatka policijskih službenika u Graničnoj policiji. 

Prema njegovim riječima, to je neophodno za razvoj ove policijske agencije i operativno jačanje Granične policije u graničnoj kontroli i nadzoru graničnog pojasa, saopšteno je iz Granične policije.

Na sastanku Galića sa direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem konstatovano je da je kontrola putnika, zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenih u Graničnoj policiji i na Aerodromu, tekla brzo i efikasno te da će se nastaviti dosljedna primjena svih pravila i propisa iz oblasti bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva. 

Sagovornici su razmatrali mogućnost angažovanja većeg broja policijskih službenika u Jedinici granične policije Aerodrom Sarajevo, jer je tokom ljetnih mjeseci na ovom aerodromu znatno povećan broj letova i putnika. 

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji Granične policije BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, koja je ocijenjena izuzetno uspješnom, kao i o budućim aktivnostima. 

Kajmaković je upoznao Galića o aktuelnim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog Aerodroma, kojima će se stvoriti bolji uslovi za rad jedinice Granične policije, navodi se u saopštenju.