Direktor Granične policije BiH

Galić: Formiran poseban tim radi zaštite granice na području Zvornika

  • 18.05.2020. 14:42

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je da se, ublažavanjem restriktivnih mjera u susjednim zemljama i BiH, očekuje povećanje broja ilegalnih migranata, zbog čega je formiran poseban tim policijskih službenika koji će na području Zvornika zaštititi granicu BiH.

"Već sada je na području Zvornika sve veći broj migranata koji pokušavaju ilegalno preći granicu. Zato smo formirali poseban tim policijskih službenika na tom području i preraspodjelom vlastitih snaga, te svim raspoloživim sredstvima ulažemo maksimalne napore u zaštiti granice", izjavio je Galić povodom sve češćih slučajeva otkrivanja migranata prilikom pokušaja da ilegalno uđu u BiH.

Granična policija je saopštila da su pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, radeći na suzbijanju ilegalnih migracija preko teritorije BiH, danas spriječili još jedan slučaj krijumčarenja ilegalnih migranata iz Srbije u BiH.

Riječ je o šest ilegalnih migranata koje su dvojica državljana BiH pokušala prokrijumčariti u vozilu, a koji su otkriveni u mjestu Kozluk na području Zvornika.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje lica, protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj ovoj instituciji.

U toku je dalji rad na ovom slučaju i utvrđivanju identiteta i porijekla ilegalnih migranata.

U protekla 24 časa pripadnici ove jedinice su na više lokacija u svojoj zoni odgovornosti od ilegalnog prelaska granice BiH odvratili 91 ilegalnog migranta koji su iz pravca Srbije pokušali ući na teritoriju BiH.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок