Kristijan Dan Preda

Formirati vlast bez odgađanja, pa onda kandidatski status

  • 04.03.2019. 20:06

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda izjavio je da je neophodno da vlast na nivou BiH bude formirana bez odgađanja da bi BiH dobila kandidatski status.

"Vlasti moraju da nastave posao na EU reformama jer će zahtjev biti analiziran na osnovu primjene reformi. BiH mora da pokaže rezultate i to je osnovna stvar koja će odlučiti sljedeće korake i brzinu evrointegracija zemlje", rekao je Dan Preda.

Prema njegovom mišljenju, nastavak puta ka članstvu u EU zavisiće od budućih koraka u BiH, a ne toliko od podnesenih odgovora na Upitnik.

On smatra da predavanje dodatnih odgovora na Upitnik Evropskoj komisiji nije istorijski trenutak za BiH.

"Dobro je što je proces završen, ali ne mogu da ne primijetim veliko kašnjenje od pet mjeseci. Uz to, tu su i informacije da na neka od dodatnih pitanja nije odgovoreno. Sve u svemu ovo nije istorijski trenutak, ovo je tek finalizacija prvog koraka. A biće ih još mnogo dok BiH ne postane članica EU", rekao je Dan Preda za "Dojče vele".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik predao je danas u Briselu odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.