Sastanak Bevande sa delegacijom MMF-a

Formiranje vlasti na nivou BiH i dalje je prioritetna tema

  • 06.03.2019. 17:30

Formiranje vlasti na nivou BiH i dalje je prioritetna tema, ali i preduslov da bi se s više snage krenulo u sprovođenje reformi među kojima su i one dogovorene s MMF-om, istaknuto je na sastanku ministra finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslava Bevande sa delegacijom MMF-a.

Iz Ministarstva finansija i trezora saopšteno je da je Bevanda naglasio da je prva godina nakon izbora najpovoljniji period za donošenje kvalitetnih i reformskih odluka, a tu spada i saradnja s MMF-om. 

Sagovornici su se saglasili da razgovore o budućoj saradnji između institucija BiH i MMF-a treba nastaviti nakon potpunog formiranja vlasti, te ocijenili da su ekonomski pokazatelji za BiH dobri i nisu ispod očekivanog nivoa. 

Do sada su u okviru proširenog aranžmana između BiH i MMF-a na račune entiteta uplaćene dvije tranše od oko 150 miliona KM po tranši, a ukupna vrijednost kreditnog programa je oko 1,1 milijarda KM, navodi se u saopštenju. 

Bevanda je naglasio da je Savjet ministara u tehničkom mandatu, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, jednoglasno usvojio Nacrt budžeta institucija BiH i uputio ga u dalju proceduru usvajanja ustavnom predlagaču Predsjedništvu BiH. 

Delegaciju MMF-a predvodio je šef Misije za BiH Martin Petri, a današnjem sastanku u Sarajevu prisustvovao je i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.