Goran Čerkez

FBiH: Stariji u prodavnice kad su najmanje gužve

  • 20.10.2020. 15:44

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH rekao je da su danas održanoj sjednici Kriznog štaba donijeli upozorenje za javnost imajući u vidu ubrzano širenje korona virusa.

- Između ostalog, neophodno je izbjegavanja bilo kakvih skupova, okupljanja. Pripadnike treće dobi pozvali smo da ne idu na mjesta s puno ljudi, kada trebaju u prodavnicu da to rade u periodu od 11 do 13 časova, kada je najmanja gužva - rekao je Čerkez za Radio Sarajevo.

Dodao je da su poslali preporuke za uvođenje onlajn nastave u kantonima gdje je teška situacija.

- Takođe, roditeljima je preporuka da s djecom izbjegavaju vannastavne aktivnost - istakao je Čerkez. Dodao je kako su donijeli zahtjeve prema kantonima za analiziranjem epidemioloških naredbi.

- Preporuka je kantonima da na osnovu analize epidemiološke situacije, na osnovu analize raspoloživih zdravstvenih kapaciteta i svega ostalog što je bitno u ovakvoj situaciji, da počnu donositi mjere. To mogu biti sve moguće mjere, od toga da se poštovaju postojeće, do parcijalnih, ograničavanja kretanja ako epidemiolozi smatraju adekvatnom, zabrane vjerskih skupova, boravka na otvorenom i zatvorenom - naglasio je Čerkez.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.