Fahrudin Radončić predložio Darka Ćuluma za direktora SIPA-e

18:36, 18.01.2020.
Izvor: ATV
Prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, Dragana Mektića, da novi direktor SIPE bude Perica Stanić, više nije na snazi. Novi ministar, Fahrudin Radončić, predložio je novog kandidata- sadašnjeg direktora policije Srpske, Darka Ćuluma. 

"U ponedjeljak sam stavio van snage prijedlog bivšeg ministra  Dragana Mektića da za direktora SIPA-e bude izabran Perica Stanić. Nakon obavljenih konsultacija sa parlamentarnom većinom donio sam odluku da zvanično predložim Darka Ćuluma i on je sada u proceduri za novog direktora SIPA-e", poručio je Radončić.

Potvrda Darka Ćuluma za direktora Agencije za istrage i zaštitu na dnevnom redu Savjeta ministara, mogla bi da se nađe već na idućoj sjednici, koja je zakazana za 23. januar. Darko Ćulum za ATV poručuje da je sve još u formi prijedloga i da bi, u ovom trenutku, to bilo neozbiljno komentarisati. Da su procedure ispoštovane, potvrđuje srpski član predsjedništva Milorad Dodik.

"To je provedena procedura, kao što znate, da predloženo je. Sada je na Savjetu ministara da završi imenovanje", kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Svemu će prethoditi konsultacije sa predsjedavajućim Savjeta ministara, Zoranom Tegeltijom. Funkciju VD direktora SIPE trenutno obavlja Đuro Knežević, nakon što je Perici Staniću, početkom novembra prošle godine, istekao četvorogodišnji mandat.