Dobar rad Predsjedništva BiH

Evropske diplomate pozdravljaju napredak BiH na putu ka EU

20:02, 21.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Članove Radne grupe EU za zapadni Balkan danas su u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članovima Predsjedništva Željkom Komšićem i Šefikom DŽaferovićem naglasili lidersku ulogu aktuelnog saziva Predsjedništva u ključnim segmentima na putu BiH ka evropskim integracijama.

Članovi Radne grupe EU pohvalili su Predsjedništvo BiH za dato odobrenje za zaključivanje regionalnog sporazuma o romingu i aktivnosti preduzete na deblokiranju procesa akreditacije univerziteta u BiH, istakavši bitnim postizanje konsenzusa o važnim stvarima jer tako i EU ima dobre temelje za saradnju sa BiH u narednom periodu, saopšteno je iz Predsjedništva. 

Članovi Predsjedništva BiH na sastanku su iskazali spremnost za nastavak sprovođenja reformi s ciljem akceptiranja svih elemenata pravne tekovine EU u domaće zakonodavstvo, navodeći da bi taj reformski proces dodatno bio podstaknut dobijanjem pozitivnog mišljenja Evropske komisije o zahtjevu za članstvo BiH u EU do kraja rumunskog predsjedanja Savjetom Unije, navodi se u saopštenju. 

Diplomate EU pozdravili su ostvareni napredak BiH na putu ka EU i izrazili očekivanje da će BiH nastaviti neophodne reformske procese.