EU zatražila hitno odobravanje 50 miliona KM za migrantske centre u BiH

  • 20.10.2020. 08:57

Evropska komisija zatražila je hitno odobravanje blizu 50 miliona KM u borbi protiv migrantske krize u BiH, piše sarajevski "Dnevni avaz".

List navodi da Brisel namjerava da preraspodijeli budžet EU kako bi se pronašla sredstva za reagovanje u BiH s obzirom na to da se bliži zima, a broj ilegalnih migranata i dalje je visok u BiH.

Novac bi bio namijenjen za migrantske centre.

"U BiH oko 10.000 izbjeglica i migranata treba utočište i pristup osnovnim uslugama za nadolazeću zimu. Oko 6.500 smješteno je u prihvatnim centrima koje finansira EU, a oko 3.500 i dalje spava na otvorenom. S obzirom na očekivani porast broja izbjeglica prije zime i u kontekstu pogoršanja pandemije bolesti kovid 19, postoji opasnost da će doći do humanitarne krize", navodi se u obrazloženju.

Problem je što aktuelni način finansiranja migrantskih centara ističe krajem narednog mjeseca, pa EU mora hitno da reaguje, navodi "Avaz".

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.