Dao izjavu pa se predomislio

Enes Obralija demantovao sam sebe

  • 18.12.2018. 19:05

Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika moraće da obezbjeđuju pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH već do kraja godine – izjavio je to Enes Obralija, zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora BH Parlamenta nakon sastanka sa Direkcijom u Sarajevu. 

Samo dva sata kasnije, Obralija je demantovao sam sebe. Kako ATV nezvanično saznaje, bilo je burno na sastanku sa Direkcijom i stavovi nisu ni blizu onih o kojima je novinarima prvobitno pričao Enes Obralija. A on je  pred novinare izašao sa jasnim stavom da MUP Republike Srpske ne može da obezbjeđuje Milorada Dodika, jer to, kako kaže, nije u skladu sa propisima o policijskim službenicima BiH.

"Osnovna nadležnost Direkcije je obezbjeđenje, razumijete – zaštita ličnosti, zaštita objekata itd. To je ono zbog čega je Direkcija osnovana zakonom, za taj zakon smo svi glasali u Parlamentu, predstavnici svih političkih stranaka nezavisno za saziv", prvo je rekao Enes Obralija,  zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Nakon samo dva sata, u telefonskoj izjavi za ATV, Enes Obralija je, ipak demantovao sam sebe. Poručio je da je izjava koju je dao novinarima njegov lični stav, a ne stav Nezavisnog odbora, čiji je i zamjenik predsjednika. Da li će MUP Republike Srpske obezbjeđivati predsjedavajućeg Predsjedništva BiH tek treba da se odluči.

"Vidim da su neki portali prenijeli da će morati, ništa se ne mora, mora se samo umrijeti, ali en daj Bože. Stav o tom pitanju će Odbor zauzeti na nekoj od narednoj sjednica,  nakom što informišemo sve članove. Danas smo nas trojica bili i željeli smo se uvjeriti šta je Direkcija po tom pitanju poduzela nakon što je Milorad Dodik izabran u Predsjedništvo i nalaze se rješenja. Ja se nadam da će se ta rješenja iznaći do kraja godine i da će se kapaciteti Direkcije staviti u funkciju obezbjeđenja člana Predsjedništva. To je stav moj koji ja ne mijenjam", rekao je Obralija, za ATV. 
  
U MUP-u Republike Srpske nisu željeli da komentarišu izjave Enesa Obralije. Ranije su uputili dopis Nezavisnom odboru kako bi pripadnici srpske policije nastavili da obezbjeđuju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.  

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.