Ekskluzivno: VSTS traži postupanje SIPA, ko prati srpske kadrove u Sarajevu?

  • 09.09.2020. 15:51

Visoki sudski i tužilački savjet BiH traži od SIPA da ispita ko prati srpske kadrove u Sarajevu.

Naime, službenici Kabineta Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS BiH), su vršeći redovne poslove administrativne prirode, u setu putnih naloga članova VSTV-a BiH, primjetili da se nalaze i dva ista putna naloga na ime predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije, od kojih je jedan originalan primjerak a drugi kopija tog originalnog primjerka. 

Obzirom da cjelokupna dosadašnja praksa administrativne obrade putnih naloga ne podrazumijeva i kopiranje originalnih primjeraka putnih naloga, kod nadležnih u Kabinetu Predsjedništva je izazvalo sumnju u razloge kopiranja konkretnog putnog naloga Predsjednika VSTV-a BiH.

Izvršene su provjere kod nadležnih u Sekretarijatu VSTV-a BiH, a kod kojih po proceduri dolaze putni nalozi radi potpisivanja i sl., te nije bilo moguće utvrditi da li je i iz kojih razloga, neko od službenih lica u lancu administrativne procedure postupanja po putnim nalozima, izvršio kopiranje navedenog putnog naloga. Tom prilikom niko od nadležnih službenih lica nije potvrdio odnosno isti su negirali da su tokom procedure vršili kopiranje pomenutog dokumenta.

Kako sadržina putnog naloga pokazuje trase kretanja predsjednika VSTV-a BiH te sadrži i druge podatke koji mogu eventualno biti zloupotrijebljeni, a da prema raspoloživim infommacijama nije utvrđeno iz kojih razloga je kopiran navedeni putni nalog, te kako nije bilo moguće da li su putni nalozi predsjednika VSTV-a BiH kopirani u kontinuitetu, iz VSTS obavještavaju o navedenom kao potencijalno sigurnosno interesantnom događaju, i traže preduzimanja eventualnih aktivnosti iz nadležnosti SIPA.

ATV-u je iz SIPA potvrđeno da je zahtjev stigao i da je upućen u dalju proceduru. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.