Bijeljina

Džaferović izbjegao da priča o svojoj odgovornosti u ratu

  • Извор: СРНА
  • 20.10.2021. 16:01

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da svako ko je tokom rata počinio zločin treba da odgovara, ali je izbjegao da odgovori na pitanje o ličnoj odgovornosti u ubistvu i protjerivanju Srba iz Vozuće i zeničkog kraja u vrijeme kada je bio šef CJB Zenica.

"Svaki zločinac mora da odgovara za ono što je učinio", rekao je Džaferović zanemarujući Srnino pitanje o njegovoj odgovornosti za stradanje stotina Srba u Vozući i okolnim mjestima.

Komentarišući kako neizostavno glorifikuje i veliča ulogu tzv. Armiju BiH, koja je u Sarajevu, Konjicu, zapadnokrajiškim i drugim opštinama ubila na stotine Srba, protjerujući ih sa svojih ognjišta, Džaferović je rekao da je to "politikanstvo".

"Što bude manje politikanstva, a bude više istine biće nam svima bolje u BiH" rekao je Džaferović koji je danas posjetio Gradsku upravu Bijeljina i pohvalio doček koji mu je tu priređen.

On je rekao da je danas u Bijeljini kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i da je u tom svojstvu prisutan na sastanku sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem u Gradskoj upravi Bijeljina.

Džaferović je rekao kako je i on, kao i druga dva člana Predsjedništa BiH, zadužen da vodi račna o svim građanima BiH i da ovu posjetu ne bi da dovodi u vezu sa bilo kakvim politikanstvom.


Тагови: