Staša Košarac

Dvije sjednice Predsjedništva za dan - Komšićev plan da sruši stranački dogovor

  • 14.08.2019. 11:41

Dvije sjednice Predsjedništva BiH biće održane u utorak, 20. avgusta, jer je osim vanredne, koju je tražio srpski član Milorad Dodik, redovnu sjednicu zakazao predsjedavajući Željko Komšić, koristeći priliku da zakomplikuje situaciju u vezi sa izborom kandidata za predsjedvajućeg Savjeta ministara stavljanjem na dnevni red godišnji nacionalni program za članstvo u NATO-u, rekao je Srni predsjedavajući Kluba poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac.

Košarac je podsjetio da je Dodik zatražio održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda - 
imenovanje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara kako bi se krenulo u realizaciju sporazuma koji su 5. avgusta postigli lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA. 

"Komšić je koristeći priliku da zakomplikuje situaciju u vezi sa izborom kandidata za predsjedvajućeg Savjeta ministara prije vanredne sjednice, koju je tražio Dodik, zakazao održavanje redovne sjednice Predsjedništva na čiji dnevni red je stavio godišnji nacionalni program za članstvo u NATO-u", naglasio je Košarac. 

On je istakao da stavljanje na dnevni red godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO-u nije ništa drugo nego pokušaj da se zloupotrijebi ili obori sporazum partija pobjednika opštih izbora. 

"Potpuno je jasno da o tom dokumentu ne postoji saglasnost ni među članovima Predsjedništva, jer srpski član Milorad Dodik neće podržati godišnji nacionalni program za članstvo u NATO-u. Komšić bi u tom slučaju i zvanično postao glavni kočničar u formiranju Savjeta ministara", ocijenio je Košarac.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.