FBiH

Dva nova slučaja virusa korona u USK

  • 27.03.2020. 22:52

Dva nova slučaja zaraze virusom korona potvrđena su večeras u Unsko-sanskom kantonu, a riječ je o ženi iz Bužima i muškarcu iz Bihaća.

Pozitivne testove na infekciju virusom korona potvrdio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Jutros smo iz Kantonalne bolnice u Bihaću poslali tri uzorka i dobili smo potvrdu za dva pozitivna testa. Radi se o ženi iz Bužima i muškarcu iz Bihaća, koji nisu životno ugroženi. Gospođa je insistirala na obaveznoj kućnoj samoizolaciji iako je kod nje konstatirana upala pluća, dok su kod Bišćanina za sada primjetni samo blaži simptomi bolesti", rekao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić za federalne medije.

Žena iz Bužima i muškarac iz Bihaća navodno su bili u ranijem kontaktu sa osobama iz zemalja sa izraženom transmisijom virusa korona, odnosno građanima BiH koji borave i rade u Austriji i NJemačkoj.

Sa ova dva pacijenta u Unsko-sanskom kantonu je ukupno virusom korona zaraženo šest lica, a zabilježena su i dva smrtna slučaja.

Tokom poslije podneva danas je potvrđena smrt starijeg muškarca iz Bosanske Krupe, a ranije je konstatovana smrt starije žene iz Bihaća.

Тагови: