Jake policijske snage

Protesti ispred VSTS uz Mektića i ratne zastave tzv. Armije BiH VIDEO

  • 29.05.2019. 11:45

Završeni su protesti građana ispred zgrade Visokog sudskog i tužilačkov savjeta BiH.

Građani su tražili ostavke rukovodstva VSTS-a zbog, kako se tvrdi, nerada i korupcije.

Na proteste je došao i ministar bezbjednosti Dragan Mektić.   

"Samo uz narod, ako me narod podrži sve ćemo uspjeti. Ovakav VSTS nam ne treba. Narodu treba pravda. Nema bezbjednosti i ekonomskog razvoja bez pravosuđa. Vlada opšta depresija. Ljudi idu. Ne vršimo pritisak, samo želimo pravnu državu", rekao je Dragan Mektić.

Pred zgradom koju VSTV dijeli sa Sudom Bosne i Hercegovine te državnim Tužilaštvom okupilo se stotinak građana, a skup osigurava isto toliko policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.Okupljeni nose ratne zastave takozvane Armije BiH

Stotinak članova grupe “Pravda za Davida” stigao je u Sarajevo kako su i najavili, da se priključe protestima ispred pravosudnih institucija BiH.

Na protestima je na više mjesta bila istaknuta ratna zastava Armije BiH, bio je prisutan i glumac Emir Hadžihafizbegović. Građani su odlučili i da blokiraju saobraćaj u ulici Safeta Hadžića

Hadžihafizbegović je ponovo iznio svoje političke stavove i izjavio da je ova institucija odavno trebalo da zatvori Milorada Dodika koji svakodnevno ruši BiH. Ponovo se čuju stavovi upereni protiv srpskog člana predsjedništva BiH.

Na protestima je bio i PDP-ov Draško Stanivuković.

Stanivuković je istakao da je na protest došao kao čovjek, a ne kao političar i naglasio da želi da ostane u zemlji. PDP-ov poslanik je poručio da želi graditi BiH.

"Nismo se okupili u Banjaluci iako smo u njoj protestvovali preko 365 dana, došli smo u Sarajevo, jer su nam govorili da rušimo Republiku Srpsku, evo došli smo ovdje, ne da rušimo entitete, nego da gradimo i jedno i drugo", kazao je Stanivuković.

Prisutni su se oduševili dolaskom Dragana Mektića i nekoliko puta izjavili da je on pravi čovjek za ovu državu i poručili mu da "klanjaju za njeg u Sarajevu".

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?