Ambasador Srbije

Đorđević: Pozvan sam na kaficu, uz napomenu da može biti neprijatno

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2021. 13:58

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević oglasio se nakon pisanja sarajevskih medija da je odbio poziv za sastanak sa Željkom Komšićem, hrvatskim članom Predsjedništva BiH, navodeći da se radi zlonamjernim navodima protiv Ambasade Srbije u BiH.

"Dana 13. septembra u 10 časova Ambasada Republike Srbije dobila je poziv na koji je odgovirila zaposlena u Ambasadi (poziv upućen od izvjesnog gospodina Vuletića), sa zahtjevom d adođem kod gospodina Komšića na razgovor u 11 časova. Tema razgovora nije pominjana. Nakon što sam rekao da nisam u mogućnosti da pristupim na tako iznenadan poziv na sastanak, u 10,20 je poziv ponovio šef kabineta Željka Komšića, uz napomenu da može biti veoma neprijatno, jer me poziva predsjednik, a ja neću da dođem, te će mediji o tome pisati", istakao je Đorđević u saopštenju

Prema njegovim riječima, tema sastanka nije pominjana, već je pozvan da "pređe na kaficu".

"Kako su se oko 11 časova na određenim portalima pojavile vijesti o nekakvom mom odbijanju sastanka sa gospodinom Željkom Komšićem, a vezano za hapšenje određenog lica u Republici Srbiji, smatram da sam dužan da se obratim, te skrenem pažnju da kao ambasador Srbije u BiH poštujem propise i sve međunarodne konvencije koje regulišu status diplomata. Poštujem zemlju domaćina BiH. Napominjem da način opštenja u dipolomatskim krugovima je veoma precizan, te da aprotokol MSP BiH isti odlično poznaje i profesionalno sprovodi. Sljedstveno tome, molio bio da se zaposleni iz kabineta gospodina Željka Komšića, ukoliko isti ne poznaju, obrate nadležnim službama MSP BiH, na neka sa njima riješe svoje nedoumice, a ne preko medija, jer kao ambasador Republike Srbije neću dopustiti da moju državu i mene lično bilo koji politički činilac zloupotrebljava u svoje lične političke svrhe, kršeći pritom, kodifikovvane uzanse koje regulišu diplomatski status", stoji u saopštenju Đorđevića.

On je napomenuo da su navodi portala da je preko sekretarice poručio da "ne želi doći" netačni, zlonamjerni i usmjereni na generisanje neprijatnosti prema ambasadi Republike Srbije u Sarajevu, što je u najmanju ruku nekorektno i nedobronamjerno.

"O svemu navedenom obavijestiću predstavnike diplomatske zajednice u BiH, jer ovakvo ponašanje zaslužuje njihovu pažnju", kaže Đorđević.

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм