CIK BiH

Dostavljene liste za Dom naroda BiH i Vijeće naroda Srpske 

  • 03.12.2018. 16:05

Centralna izborna komisija BiH dostavila je Narodnoj skupštini Republike Srpske potvrđene i ovjerene liste za delegate Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i delegate Vijeća naroda Srpske.

Kada je riječ o listama za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda, ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Dušice Šolaja na kojoj su Lazar Prodanović i Branislava Milekić, saopšteno je iz Narodne skupštine. 

Na ovjerenoj kandidatskoj listi Socijalističke partije za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda su Slobodan Protić, Duško Milunović i Jadranka Đukić. 

Na listi narodnog poslanika Radovana Viškovića za izbor delegata u ovaj dom su Nikola Špirić i Vlado Gligorić, a na listi SDS-a - Mladen Bosić, Branko Blanuša i Mladen Šumar. 

Na ovjerenoj kandidatskoj listi "PDP Republike Srpske – Mladen Ivanić" za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda su Mladen Ivanić, Milan Đukić i Snežana Stojanović, a na listi narodnog poslanika Darka Banjca - Dragutin Rodić, Slobodan Nogo i Boris Jaćimović. 

Na listi poslanika Igora Žunića za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda Srba su Sredoje Nović i Saša Bursać, a na listi poslanika Srđana Mazalice Dušanka Majkić i Darko Andrić. 

Kada je riječ o ovjerenim listama za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda, djelimično je ovjerena kandidatska lista Socijalističke partije na kojoj su Živko Marjanac i Svetlana Nedić. 

CIK je odbio kandidata Rajka Ćapina na kandidatskoj listi SP-a jer je izabran za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini grada Trebinja, što je nespojivo sa onim što propisuje Izborni zakon. 

Na listi "PDP Republike Srpske – Mladen Ivanić" za izbor delegata u Vijeće naroda Srpske iz reda srpskog naroda su Miroslav Lazarević, Ranko Smiljanić i Pero Šikman, a djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Nikole Špirića za izbor delegata u Vijeće naroda na kojoj su Milica Marković i Ljubica Miljanović. 

CIK je odbio kandidata Gordanu Trampić na kandidatskoj listi narodnog poslanika Nikole Špirića jer je izabrana za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Vlasenica, što je nespojivo sa onim što propisuje Izborni zakon. 

Na ovjerenoj kandidatskoj listi narodnog poslanika Dragana Čavića za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda srpskog naroda je Vojislav Gligić, a djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Gordane Tešanović za izbor delegata u to vijeće na kojoj je Dragoljub Davidović. 

CIK je odbio kandidate Sanju Vulić i Denisa Pijetlovića na kandidatskoj listi narodnog poslanika Gordane Tešanović, jer je Vulićeva izabrana za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini grada Doboj, a Pijetlović u Skupštini opštine Derventa. 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Ranke Perić Romić za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda srpskog naroda na kojoj su Dragan Ristić i Sanja Močević. 

CIK je odbio kandidata Slavicu Jovanović na kandidatskoj listi narodnog poslanika Ranke Perić Romić jer je izabrana za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Bratunac, a djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Darka Banjca za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda srpskog naroda na kojoj su Ognjen Tadić i Jovan Vukovljak. 

Odbijen je i kandidat Siniša Nikić na listi narodnog poslanika Darka Banjca jer je izabran za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Modriča, a ovjerena je kandidatska lista SDS-a za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda srpskog naroda na kojoj su Vukota Govedarica, Nade Planinčević i Mladen Kajkut. 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Saše Popovića za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda srpskog naroda na kojoj su Jasna Lukić i Vesna Jungić, a CIK je odbio kandidata Borisa Spasojevića na listi poslanika Saše Popovića, jer je izabran za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Laktaši. 

Ovjerena je kandidatska lista Ujedinjene Srpske za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda na kojoj su Slavko Dunjić, Darko Kremenović i Valentina Branković, kao i lista poslanika Milana Tubina na kojoj su Aleksandra Pandurević i Vesna Adamović. 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Željke Stojičić za izbor delegata u Vijeće naroda Republike iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Nada Tešanović, Ivka Ristić i Sanja Kovačević, kao i lista narodnog poslanika Ivanke Marković na kojoj su Dragana Mikić i Gordana Rajčević. 

Na listi SP-a za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda hrvatskog naroda su Zdenka Gojković, Predrag Gluhaković i Ankica Batinić, a djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Mije Perkunića na kojoj je Ivo Bošnjak. 

CIK je odbio kandidata Matu Lučića na listi narodnog poslanika Mije Perkunića, jer je izabran za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Pelagićevo, a ovjerena je kandidatska lista ad hok člana Ivice Marčinkovića – HDZ BiH za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Davor Čordaš, Marija Rapo, Dragan Juričević, Mirko Pandža i Ilija Pavlović. 

Ovjerena je kandidatska lista ad hok člana Ivane Nadarević – HDZ BiH za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Ivo Kamenjašević, Mato Marjanović, Anto Nadarević, Nikola Bošnjak i Katarina Božanović. 

Na listi ad hok člana Marijana Tunjića za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda hrvatskog naroda su Đuro Ivanović i Denis Ivanović, a na listi ad hok člana Marijana Kljajića – HDZ BiH - Ivo Mijić, Petar Gagulić, Tanja Zovko i Ankica Olujić. 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Begije Smajić za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda bošnjačkog naroda na kojoj su Faruk Đozić, Šaban Sivić i Adib Đozić, dok su na listi poslanika Edina Ramića - DŽevad Mahmutović, Mihnet Okić, Muris Čirkić, Ahmet Čirkić, Alija Tabaković, DŽemaludin Šabanović, Samir Baćevac, Elvir Hadžiomerović, Anita Hodžić i Ismet Šepo.

Na listi poslanika Denisa Šulića za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda bošnjačkog naroda su Igor Bošnjak, Denis Turkanović i Ćima Mulaosmanović. 

Na ovjerenoj kandidatskoj listi ad hok člana Branka Deketa za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda ostalih su Radenko Rikić i Ljubiša Deket, a na listi ad hok člana Željka Radonjića - Danijel Puhalić i Željko Dragičević. 

Na kandidatskoj listi ad hok člana Dejana Kurtinovića za izbor delegata u Vijeće naroda iz reda ostalih su Jovana Čarkić i Aleksandra Dalšašo Lepir, a na listi ad hok člana Saše Čudića - Franc Sošnja i Dubravka Macanović.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.