Dodik: Zajednička srpska lista ima šansu da bude važan faktor u konstituisanju vlasti u Mostaru

  • 15.10.2020. 17:27

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je danas da predstavnici srpskog naroda okupljeni u listi "Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar" imaju šansu da budu važan faktor u konstituisanju postizborne vlasti u tom gradu.

"Što se tiče srpske liste za Mostar, možete primijetiti da tamo predano radimo i smatramo da autentični predstavnici srpskog naroda okupljeni u listi `Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar` svakako imaju šansu da budu važan faktor u konstituisanju postizborne vlasti u samom Mostaru", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da se u Mostaru primjećuju potpuno suprotstavljena politička viđenja i koncepcije bošnjačkog i hrvatskog naroda, te da zato i nije bilo izbora 12 godina, kao i da i jedna i druga politička koncepcija idu za nadgornjavanje, odnosno, majorizacijom jednih i drugih.

"Sam izborni paket predviđa nemogućnost da jedan narod ima većinu i da će morati da pravi koalicije. Mogu da kažem da su naša očekivanja da naša lista dobije dva odbornika u gradu Mostaru i da budu važan faktor u konstituisanju vlasti", dodao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da će oni voditi autentičnu politiku srpskih interesa i neće biti u funkciji bilo kakve majoriziacije drugog, trećeg ili bilo kojeg naroda.

"Biće dobro za Mostar kada sutra završe izbori da u strukturu vlasti budu svi uključeni i da je to način koji može da oživi određeno fukcionisanje ovog grada", ocijenio je Dodik.