Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: U Sarajevu je hajka na mene, a nešto doprinose i ovi ovdje iz Republike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 02.09.2021. 19:19

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se neće odazvati Tužilaštvu zbog kršenja nametnutog Inckovog zakona, a kako kaže još uvijek nije dobio poziv.

"U Sarajevu je hajka na mene, a nešto doprinose i ovi ovdje iz Republike Srpske. Sve što je krivično djelo smatram da svako ima legitimno pravo, pa makar se radilo o meni, ja ih pozivam da procesuiraju. Ali, imate prijavu dvije anonimne osobe iz Tuzle koji su rekli da sam ja uzurpirao vlast u Republici Srpskoj i da sam ja taj koji saopštava odluke Vlade i traži se saslušanje mene, Cvijanovićeve, Viškovića, Šeranića, Natalije Trivić. Da li sam ja u svojoj izjavi kada sam rekao da školska godina možda neće ići nekog 28. nego drugoga, da li sam ja taj koji je uzurpirao vlast ministara. To je jedna obična glupost na koju ja treba da trošim vrijeme. Nisam dobio oko toga (nametnuti Inckov zakon), vidim da su oni to malo umirili, ali to je sve da se slegne politička situacija i da se obezbijedi neko vrijeme gdje će oni orgijati, gdje će muslimani progoniti Srbe. Tužilac je musliman. Mislim da nije časno da ni Srbin tužilac učestvuje u tome i da presuđuje da li su Srbi imali pravo ili nisu imali pravo kada kažu da u Srebrenici nije bio genocid", kaže Dodik.

Dodik poručuje da će svaki građanin koji eventualno bude pozvan na krivičnu odgovornost u vezi sa tim, dobiti zaštitu organa Republike Srpske.

"Svako na tom planu treba da se obrati najbližoj policijskoj stanici, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u tom smislu ima nalog da spriječi bilo kakvo nasilje ili privođenje. Svako ko bude prijavljen dobiće zaštitu", rekao je Dodik za ATV.

On je rekao da bi takvi postupci mogli dovesti u situaciju da Srpska zabrani na svojoj teritoriji djelovanje Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

"U to ne mora niko sumnjati. To su naši koraci, pa ako to žele, neka ih samo izazovu", poručio je Dodik.