Predsjednik RS i lider SNSD-a

Dodik: U Predsjedništvu BiH će biti lako ako Ustav bude baza naših dogovora

  • 08.06.2018. 07:53

Za korektan sam politički dijalog, a on počinje od toga šta piše u Ustavu. Ako je to baza naših dogovora, biće lako u Predsjedništvu BiH. Ali, ako je baza nasilje međunarodnog faktora i satanizacija Republike Srpske i želja za njenim ukidanjem, onda u meni nemaju sagovornika.

U intervjuu za Srpskainfo, predsjednik Republike Srpske i kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik ističe da će njegovi proriteti, ako pobijedi u trci za Predsjedništvo BiH, biti jačanje Republike Srpske. 

"To je legitiman politički cilj u skladu sa političkim sistemom, Ustavom i međunarodnim ugovorima. Naravno, nisam od onih koji bi pravili bilo kakve destabilizacije u Federaciji, jer smatram da je to njihov problem. Kao član Predsjedništva uopšte se neću kretati po Federaciji u zvaničnom smislu, odlaziti na neke sastanke po Federaciji i glumiti tamo nekoga. Ja sam srpski član Predsjedništva i moja bazična odgovornost je Srpska i srpski narod. Ako igdje u Federaciji budem imao neke sastanke, van Sarajeva, onda će to sigurno biti sa srpskom nacionalnom zajednicom. Da li će se to nekome svidjeti u Sarajevu ili ne, ili međunarodnoj zajednici – to nije u fokusu mog interesovanja. Neću da govorim o Ivaniću, ali meni ne pada na pamet da presjedim to vrijeme tamo niti da se dodovoravam bilo kojim ambasadorima. Oni nisu ništa uradili za RS, samo su smanjili njenu snagu. Do prije četiri godine RS je bila nezaobilazan faktor političkih procesa u BiH. Danas RS na nivou BiH nije percipirana ni uvažavana. Čuo sam Ivanića kako kaže da je vodio neke političke bitke i da ih nije izgubio. Nije vodio nijednu. Neka pokaže koju je vodio", kaže Dodik i poručuje da neće odustati od funkcije u Predsjedništvu BiH.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)