Posjeta institucijama EU

Brisel: Sastanak Milorada Dodika sa Federikom Mogerini i Johanesom Hanom FOTO

07:44, 04.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi danas u posjeti institucijama EU u Briselu i evropskom komesaru za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesu Hanu uručiti odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Thumbnail

Programom posjete predviđen je sastanak sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini i komesarom Hanom.  

Po završetku susreta predviđeno je uručenje odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije i zajedničko fotografisanje Dodika, Mogerinijeve i Hana. 

Thumbnail

Nakon susreta Dodik i Hana u četiri oka predviđena je zajednička konferencija za novinare koju u direktnom prenosu možete da pratite na programu Alternativne televizije.

Thumbnail

Evropska komisija je dodatna pitanja BiH dostavila 20. juna prošle godine, a najveći broj odnosio se na političke kriterijume - 106, zatim na poglavlje socijalna politika i zapošljavanje 43, poglavlje transportna politika 38, poglavlje pravda, sloboda i bezbjednost 36, te na ekonomske kriterijume 33. 

Svrha dostavljanja odgovora na dodatna pitanja je pojašnjenje prethodno dostavljenih odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, njihova dopuna ili ažuriranje informacija. 

Thumbnail

Odgovaranje na dodatna pitanja Evropske komisije dio je cjelokupnog procesa koji ima za cilj pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo BiH u EU, a u kojem će Evropska komisija dati detaljnu analizu stanja u zemlji i ocjenu spremnosti da se pređe u narednu fazu odnosa sa EU.