Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Tri centra za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu

  • 14.01.2020. 23:23

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da su u Sarajevu, Podgorici i Tirani formirana tri centra za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu.

"Britanska vlada je rekla da daje šest miliona funti /oko 18 miliona KM/ za organizovane aktivnosti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu, američka vlada je dala putem raznih organizacije, što je javno objavila, više od 20 miliona dolara", naveo je Dodik.

On je za RTS rekao da u Sarajevu postoji obaveštajni centar koji čine stranci i oni iz obaveštajne službe koji treba da štite BiH i njen suverenitet.

"Formirani su ti centri za sprečavanje takozvanog ruskog uticaja u Sarajevu Podgorici i Tirani. To su tri centra na Balkanu. Ovdje u Beogradu, vjerovatno, djeluje neki skriveni koji se ne može još razotkriti, ali znamo o tome", naveo je Dodik.

On je dodao da i u Banjaluci postoje ti razni centri, da se pojedini ambasadori sastaju sa opozicijom ili nevladinim sektorom, a ne sa organima vlasti.

"Mi nemamo, nažalost, obaveštajnu službu, jer je i ta nadležnost oteta i nezakonitim odlukama visokih predstavnika premještena na nivo BiH, gdje je stvorena obavještajna služba koja sve vrijeme radi protiv Srpske i Srbije", rekao je Dodik.

On je dodao da je njihov cilj destabilizacija Republike Srpske.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.