Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Srpska i Srbija podržaće i ubuduće srpski narod u Federaciji BiH

21:09, 13.09.2019.
Izvor: Srna
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras u Drvaru, na centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima u zapadnokrajiškim opština 1995. godine, da srpski narod treba da ide uzdignute glave jer je časno i pošteno branio ovu opštinu i sve srpske prostore.

"Drvar, Glamoč, Grahovo i Petrovac bile su teritorija Republike Srpske koja je izgubljena zato što je armada Hrvatske napala i agresijom etnički očistila ove krajeve", naglasio je Dodik na akademiji pod nazivom "Krajino moja", kojoj je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik je poručio da Republika Srpska i Srbija stoje iza Drvara, Glamoča, Petrovca i Grahova.

"Nalazite se u Federaciji BiH, to nimalo nije jednostavno, ali vi ste u svom gruntu, ovo je naš, vaš grunt, ovo je naša zemlja, a vlast se može mijenjati", poručio je Dodik.

Dodik je poželio dobrodošlicu u Drvar i zahvalio Vučiću za podršku koju je dao za ovo područje.

"Hvala vam što ste prvi srpski predsjednik, kralj, knez koji je bio u Drvaru", rekao je Dodik i dodao da je sva pomoć koju je Srpska dobila od Vučića i njegovog tima velika, ali da je mnogo veća vrijednost činjenica da je predsjednik Srbije večeras u Drvaru.

Dodik je istakao da su predstavnici Srbije i Srpske večeras u Drvaru da poruče da će i u buduće biti sa srpskim narodom.

"Došli smo da pošaljemo poruku, ne da vas ubjeđuemo da ostanete ovdje, jer ste vi ubijeđeni u to, nego da smo sa vama i da ćemo biti sa vama u svim budućim procesima", naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da su Srbi narod slobode i da to najbolje pokazuju Srbi Krajine.

"Srbi su stradalnički narod koji je svoju slobodu dobijao velikim žrtvama i nije bio sebičan, dijelio je sa drugim narodima", napomenuo je Dodik.

Zov za slobodom, kako je rekao, vratio je srpski narod i na njihova ognjišta u Drvar.

"Upravo taj zov sve nas je motivisao da ovdje dođemo i kažemo da smo sa vama zato što želimo da pomognemo svuda gdje možemo", rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je 1998. godine u Drvaru sve bilo porušeno i jako tužno, da je danas drugačije, ali da ima još mnogo posla da se uradi.

"Danas smo o tome razgovarali sa nadležnima iz ove četiri opštine i preduzećemo mjere", dodao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je svima koji su podržali ovo okupljanje u Drvaru, a posebno Vučiću, za koga je rekao da jako dobro poznaje Srpsku.

"Neka živi Republika Srpska, neka živi Srbija, neka živi srpski narod gdje god da je. Živjeli", poručio je Dodik.