Srpska i Rusija jačaju saradnju

Poltavčenko i Dodik: Dvije djevojčice iz RS liječe se o trošku FZO Sankt Peterburga

  • 13.09.2018. 19:12

Ne dolazi u ponedjeljak, dolazi u petak, tako je predsjednik Srpske potvrdio informacije da je Sergej Lavrov odgodio posjetu Bosni i Hercegovini. Ruski ministar inostranih poslova je, kako saznajemo, obavijestio MIP da ne dolazi 17. septembra ali i o novom terminu. U svakom slučaju u narednoj sedmici stiže u Banjaluku.

“Neće doći u ponedeljak, ali će doći u petak. Zauzet je nekim važnim poslovima,” rekao je Milorad Dodik.

Portal Srpska kafe, pozivajući se na izvore iz MIP-a, piše da šef ruske diplomatije čeka detalje o slučaju Prilepin i spisku Rusa nepoželjnih u BiH, te bi to mogao da bude razlog što je posjeta prolongirana. O tome će se sigurno još pričati, a daleko je već odjeknula današnja posjeta gubernatora Sankt Peterburga Banjaluci. Georgij Poltavčenko od predsjednika Srpske dobio je orden.

"U moru političkih i teških tema, izdvaja se ona koja je dominirala današnjim sastankom. Dvije djevojčice iz Republike Srpske liječe se o trošku Fonda zdravstvenog osiguranja Sankt Peterburga. Saradnja Srpske i Rusije u oblasti zdravstva već je velika, ali to ne znači da neće i ne može da bude još uspješnija, rekao je Poltavčenko.

"Posjeta Georgija Poltovčenka Republici Srpskoj je značajna politička poruka za grad Banjaluku i Srpsku u cjelini. Delegacija iz Sankt Peterburga ostaje u Banjaluci. Sutra će u Banskom dvoru biti održan veliki skup na kojem će se nastaviti razgovori o bliskoj saradnji Srpske i Sankt Peterburga," kaće Dodik.