Predsjedništvo BiH

Dodik primio akreditive ambasadora Srbije, prvi put istaknuta zastava Srpske FOTO/VIDEO

  • 23.11.2018. 13:48

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i novoimenovani ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević zaključili su da je bilateralna saradnja dvije zemlje primarni interes i za cjelokupni region, te da će ona ostati prioritet i u narednom periodu.

 Sagovornici su izrazili očekivanja da će doći do intenziviranja ekonomske saradnje sa novim rukovodstvom u Predsjedništvu BiH, naročito kroz infrastrukturne projekte, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Novoimenovani ambasador Srbije je u pozdravnom izlaganju čestitao predsjedavajućem Dodiku izbor za srpskog člana Predsjedništva BiH i ponovio čestitke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića predsjedavajućem Dodiku, te prenio njegove lične pozdrave. 

Đorđević je izrazio nadu da će mandat posvetiti jačanju već dobrih prijateljskih odnosa na svim poljima od obostranog interesa. 

Predsjedavajući Dodik je informisao novoimenovanog ambasadora Đorđevića o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te ponovio stav da će se zalagati za poštovanje Ustava BiH i Opšteg okvirnog sporazuma za mir, u svom originalnom obliku. 

Na kraju ceremonije predaje akreditivnih pisama, predsjedavajući Dodik je poželio novoimenovanom ambasadoru Republike Srbije uspješnu diplomatsku misiju.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što prva akreditivna pisma u funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH prima upravo od Srbije.