Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Potpisati sporazume o readmisiji sa svim zemljama

  • 29.08.2020. 14:58

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Predsjedništvo BiH na posljednjoj sjednici donijelo nekoliko dobrih zaključaka, među kojima je i o readmisiji, odnosno povratku migranata u matične zemlje.

"U strukturi migranata najveći broj je iz Pakistana, dakle zemlje koja nije ugrožena ratom. Ova zemlja ima neke vjerske ugovore, ali nikada nije sa BiH imala ugovor o readmisiji, kao ni Maroko. Ovdje imamo ljude iz Maroka i onda se zaista postavlja pitanje kako su došli", rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

On je istakao da je dat zadatak Savjetu ministara da sa svim zemljama potpiše sporazum o readmisiji.

"Srbija prihvata da budu fomrirane zajedničke policijske grupe sa BiH kako bi granica bila kontrolisana. Federacija BiH želi vojsku na granici, što je nepotrebno i patološka je potreba", rekao je Dodik.

Govoreći o radu Ministarstva inostranih poslova /MIP/ u Savjetu ministara, Dodik je rekao da se pojavila informacija da je ovo ministarstvo dalo saglasnot da se BiH priključi Deklaraciji EU o osudi izbora u Bjelorusiji.

"To nije u skladu sa Ustavom i zakonima. Predsjedništvo BiH o ovome mora donijeti odluku zato što je nadležno za spoljnu politiku. MIP je kaubojska institucija koja uzurpira prava Savjeta ministara, Predsjedništva, ali i međustranačke dogovore. Još nismo dobili strukturu zaposlenih u MIP-u, što je nedopustivo, iako se usput ljudi zapošljavaju, a ministra /Biseru Turković/ štite", rekao je Dodik.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)