Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Postoji opasnost od islamskog terorizma

  • 14.12.2020. 12:49

U BiH postoji opasnost od islamskog terorizma, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik.

- Islamski terorizam ima sponu u BiH sa onim što se zove "Islamska država". Neke porodice od tih islamskih džihadista. BiH ne prijeti nikakva spoljna agresija, ali prijeti ozbiljan izazov za terorizam - istakao je Dodik.

Istakao je da je politička situacija stabilna.

- Što se tiče bezbjednosne situacije, ona je dobra. Bezbjedonosna situacija je opterećena, prije svega, migracijama - rekao je Dodik.

On je naveo probleme koji su se pojavili sa koalicionim partnerima.

- Politička situacija u Republici Srpskoj je determinisana izbornim rezultatom u kome je moja partija SNSD dobila 44 glasova na nivou načelnih opština. To determiniše raspoloženje i ono što se dešava ovdje. Naravno, u parlamentu ima određenih turbulencija, incidentno ponašanje nekih politički kolicionih partnera koji su htjeli da na republičkom nivou imaju komoditet i dobijaju sve ono što požele sa stanovišta kadrovskih imenovanja, na lokalnom nivou su sve radili protiv koalicije, odnosno SNSD-a - objasnio je Dodik za Happy TV.

Takođe, naveo je da su neke stvari morale da se raščiste i da jesu, kao i to da Vlada radi u veoma teškim uslovima zbog kovida 19 i njegovih posljedica.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?