Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Ovo je ovdje srpski grunt

  • 13.09.2019. 18:12

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je u Drvaru, povodom najavljene deklaracije SDA prema kojoj je dugoročni cilj SDA "republika BiH", da je ovo ovdje srpski grunt.

"To moraju da nauče ovi iz SDA. Misle da su Srbi naivni i blesavi, ima Republike Srpske i srpskog naroda. Vratili smo svoje dostojanstvo. Stranci su dali ogromne pare za povratak bošnjaka u Republiku Srpsku. Šta su dali ovdje, ništa. SDA priziva nestabilnost, sukobe, Srbi se neće odreći Republike Srpske i svoga grunta. Prije će se BiH raspasti nego što će biti unitarna. Jedino Republika Srpska može da funkcioniše. BiH je nakardno postovljena, nije trebala da preživi 1996. BiH nema ni jedno tijelo izabrano, samo sastavljeno. Oni hoće da promjene upravo to. Čim stranci popuste vidjećemo šta ćemo", istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH u Drvaru.

U prijedlogu deklaracije, koju bi sutra trebalo da usvoji Kongres SDA, između ostalog, navodi se da je primarni i dugoročni cilj SDA "republika BiH", afirmacija "bosanskog jezika" kao "zajedničkog identiteta svih građana BiH", uspostavljanje "vrhovnog suda BiH", reforma policije.