Nezadovoljan njenim radom

Dodik odbio primiti ambasadorku Njemačke: Radili ste na štetu srpskog naroda

20:37, 12.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio je ambasadora NJemačke u BiH Kristijan Homan da ne može udovoljiti njenom zahtjevu za oproštajnim susretom s obzirom da je nije primio ni u nastupnu posjetu.

"Pored toga, kao ambasador Savezne Republike NJemačke u BiH u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same BiH i njenog Ustavom predviđenog uređenja", istakao je Dodik u pismu upućenom Homanovoj. 

On je naveo da je bilo očekivano da Homanova, kao predstavnik zemlje koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, pokaže više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u svom radu. 

"Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tokom boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjerni o čemu ću obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike NJemačke", istakao je predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH. 

Dodik je naglasio da veoma cijeni napore Savezne Republike NJemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana, ali sa žaljenjem mora da konstatuje da ona nije bila adekvatan predstavnik takve jedne NJemačke.